Veelgestelde vragen

Is een glazen schuifwand mogelijk in mijn situatie?

Wanneer de veranda een hoogte heeft tussen de 197cm en 271cm zijn onze schuifwanden toepasbaar.

Een mooie overlap kan altijd worden bereikt. Je kunt namelijk kiezen uit wel 4 glasbreedtes, de keuzemogelijkheden: 82cm, 90cm, 98cm en 103cm. Hieronder leggen we uit hoe je de overlap kunt uitrekenen.

VerandaGlaswand.nl gebruikt een luxe en laag onderprofiel. Ons onderprofiel is uniek omdat het profiel bestaat uit 2 onderdelen. Het profiel bevat verwisselbare loopsporen en een geïntegreerde waterafvoer. Het onderprofiel is in kleur gecoat (zwart of antraciet) en zorgt zo voor een luxe uitstraling, het loopspoor is niet gecoat. Groot voordeel van vervangbare loopsporen is dat alleen het loopspoor vervangen hoeft te worden bij schade. Het onderprofiel met geïntegreerde waterafvoer hoeft bij schade aan het loopspoor niet te worden vervangen. De hoogte van het onderprofiel is 20mm. 

 

Hoe bestel ik de juiste glazen schuifwand?

Door de dagmaat op te meten bepaal je de juiste hoogte van het glas. De dagmaat is de hoogte vanaf de bovenkant van de tegel tot de onderkant van de balk. Is die afmeting bijvoorbeeld 242 centimeter dan kies je de hoogte: 242-246cm (Glasmaat 235). Let op: valt jouw hoogte tussen de staffels? Zorg dan door middel van een funderingskoker of houten lat dat je er wel tu

 

Zijn U-profielen inbegrepen?

Nee, deze kunt u bijbestellen bij de accessoires.

 

Heb ik een funderingskoker nodig? 

Belangrijk voor het plaatsen van glazen schuifwanden is een stabiele en rechte fundering. Twijfel je of de  ondergrond recht genoeg is, kies dan zeker voor een funderingskoker. Dit zorgt namelijk voor een stevige fundering die waterpas is. Deze funderingskoker kan je onder andere vastzetten met snelbeton.

 

Hoe reken ik de overlap van de glaspanelen uit?

Door het aantal glaspanelen te vermenigvuldigen met de breedte van het glaspaneel kun je de overlap uitrekenen. Voorbeeld: Bij een opening van 450cm kies je voor een 5-rail systeem met glaspanelen van 98cm breed. 

De som is als volgt: 5 glaspanelen x 98cm = 490cm. De opening van de veranda in dit dit voorbeeld is 450cm. 490cm - 450cm = 40cm. Deze 40cm deel je door het aantal overlappen (4). Conclusie, 40cm gedeeld door 4 overlappen is een gemiddelde overlap van 10cm. 

 

Kan ik een glazen schuifwand zelf monteren?

De glazen schuifwand wordt als gebruiksvriendelijk bouwpakket geleverd. Deze is prima zelf te monteren.

 

Kan ik een offerte opvragen?

We maken graag een offerte op maat. Op de website staat de knop 'offerte aanvragen' op de homepagina. Stuur je aanvraag zo compleet mogelijk toe inclusief de afmetingen, gewenste kleur en foto van de situatie. Wanneer je deze informatie meestuurt kunnen wij jouw aanvraag snel inhoudelijk beantwoorden.

 

Welke kleuren zijn de profielen van de glasschuifwanden?

Wij verkopen de profielen van de glazen schuifwanden in de kleuren: Zwart RAL 9005 en Antraciet RAL 7016.

 

Is het glas veilig?

Jazeker, wij leveren gehard veiligheidsglas van 10 millimeter dik.