Veelgestelde vragen

Is een glazen schuifwand mogelijk in mijn situatie?

Wanneer de veranda een hoogte heeft tussen de 2,0 en 2,7 meter zijn onze schuifwanden toepasbaar.

Een mooie overlap kan altijd worden bereikt. Je kunt namelijk kiezen uit wel 3 glasbreedtes, de keuzemogelijkheden: 82cm, 90cm en 103cm. Hieronder leggen we uit hoe je de overlap kunt uitrekenen.

VerandaGlaswand.nl gebruikt een luxe en laag onderprofiel. Deze is verkrijgbaar in de kleuren zwart, antraciet en wit. Ontstaat er schade aan de rail? Het is mogelijk om alleen de geleiderails te vervangen, het verdere onderprofiel kan gewoon blijven liggen!

Onderprofiel glazen schuifwand

 

Hoe bestel ik de juiste glazen schuifwand?

Door de dagmaat op te meten bepaal je de juiste hoogte van het glas. De dagmaat is de hoogte vanaf de bovenkant van de tegel tot de onderkant van de balk. Die hoogte is bijvoorbeeld 242 centimeter, in dit geval kies je dan voor de hoogte van de glazen schuifwand van 240,5 – 246 centimeter.

 

Zijn U profielen inbegrepen?

Ja, wij leveren alle schuifwanden met glasopvang. Bekijk het U profiel op de foto hieronder.

Glasopvang glazen schuifwand

 

Heb ik een funderingskoker nodig? 

Belangrijk voor het plaatsen van glazen schuifwanden is een stabiele en rechte fundering. Twijfel je over de ondergrond, kies dan zeker voor een funderingskoker. Dit zorgt namelijk voor een stevige fundering die waterpas is. Deze funderingskoker kan je onder andere vastzetten met snelbeton.

 

Hoe reken ik de overlap van de glaspanelen uit?

Door het aantal glaspanelen te vermenigvuldigen met de breedte van het glaspaneel kun je de overlap uitrekenen. Voorbeeld: 5x90cm glaspaneel is 450cm. Stel dat de opening 430cm is, dan is de som als volgt: 450cm - 430cm = 20cm blijft er over. Vervolgens deel je die 20cm door het aantal glaspanelen -1. Conclusie: 20cm / 4 = 5cm overlap per paneel.

 

Kan ik een glazen schuifwand zelf monteren?

De glazen schuifwand wordt als gebruiksvriendelijk bouwpakket geleverd. Deze is prima zelf te monteren.

 

Kan ik een offerte opvragen?

We maken graag een offerte op maat voor je glazen schuifwanden. Wanneer je een mail stuurt naar [email protected] kun je foto’s toevoegen van de situatie bij jou thuis. Stuur je aanvraag zo compleet mogelijk met de afmetingen en gewenste kleur. Wanneer je deze informatie meestuurt gaan wij inhoudelijk snel op jouw offerte aanvraag in.

 

Welke kleuren zijn de profielen van de glasschuifwanden?

Wij verkopen de profielen van de glasschuifwanden in de kleuren: Zwart RAL 9005, Wit RAL 9010 en Antraciet RAL 7016

 

Is het glas veilig?

Jazeker, wij leveren gehard veiligheidsglas van 10 millimeter dik.