VerandaGlaswand

Handige tips bij het kopen van een glazen schuifwand

Wil jij een glazen schuifwand kopen om je veranda of overkapping te voorzien van een nieuwe look? Maar weet je niet waar je op moet letten? Begrijpelijk, want glazen schuifwanden zien er in principe allemaal hetzelfde uit. Toch zit er wel degelijk verschil in opties, kwaliteit en gebruiksgemak. Volg onze tips, zodat jij zeer binnenkort geniet van jouw overkapping met een nieuw uiterlijk.

Heb je al een veranda of een overkapping? Je koopt eenvoudig en snel een glazen schuifwand via onze webshop die perfect aansluit op je overkapping. Met onze tips hoef je niet te twijfelen of je wel de juiste schuifwand koopt. Zo ben je verzekerd dat alles past. Nog veel fijner: onze glazen schuifwanden zijn al deels voorgemonteerd, waardoor het ook nog eens heel eenvoudig is om ze te plaatsen.

 

Tip 1: meet je veranda of overkapping goed op

De glazen schuifwanden van VerandaGlaswand.nl sluiten aan op bijna iedere veranda of overkapping. Het is noodzakelijk dat de hoogte van je veranda minimaal 2 en maximaal 2.7 meter is. Het maakt niet uit van welk materiaal je veranda of overkapping is gemaakt. Hout, steen of aluminium: onze glazen schuifwanden monteer je op alle materialen. Wel is het belangrijk dat je de hoogte en de breedte van je veranda secuur meet.

Door de dagmaat op te meten bepaal je de juiste hoogte van het glas. De dagmaat is de hoogte vanaf de bovenkant van de tegel, het vlonder of de betonvloer tot de onderkant van de hoogste balk. Die hoogte is bijvoorbeeld 242 centimeter, in dit geval kies je dan voor de hoogte van de glazen schuifwand van 240,5 – 246 centimeter.

Extra tip van VerandaGlaswand.nl: op onze website vind je een handige tool: de keuzehulp. Gebruik onze keuzehulp om de juiste schuifwand aan te schaffen.

 

Tip 2: zorg voor een mooie overlap

Kies voor een overlap tussen 3,5 en 15 centimeter. Een grote overlap maakt een schuifwand minder mooi. Kies voor kwaliteit en daarom ook voor een zo klein mogelijke overlap. Anders is de kans groot dat je spijt krijgt van de aanschaf van een (goedkopere) glazen schuifwand. VerandaGlaswand.nl biedt vier verschillende maten glaspanelen aan. Kies voor de juiste maat met een minimale overlap.

Een mooie overlap is met een glazen schuifwand van VerandaGlaswand.nl te realiseren. Je kunt namelijk kiezen uit drie glasbreedtes. De keuzemogelijkheden: 82 cm, 90 cm en 103 cm. Hieronder leggen we uit hoe je de overlap kunt uitrekenen.

Wanneer de breedte van je veranda niet toereikend is voor een bepaald aantal glazen panelen in dezelfde breedte, dan kun je kiezen voor een combinatie van glaspanelen in verschillende breedtes. Kom je er niet uit? Stuur ons een mail of WhatsApp bericht. We denken graag met je mee.

 

Tip 3: voorbeeld voor het berekenen van de overlap 

Bijvoorbeeld bij een railsysteem met 5 glaspanelen van 90 centimeter breed. Dan is de totale breedte 450 centimeter. Stel; de opening is 430 centimeter. Dan is de som: 450 centimeter - 430 centimeter = 20 centimeter. Deze 20 centimeter wordt verdeeld over het aantal overlappen. In dit geval zijn dat er vier. Totaal heb je in dit voorbeeld daarom een overlap van vijf centimeter.

 

Tip 4: koop een glazen schuifwand met verstelbare wielen

Glazen schuifpanelen die scheef staan, of een scheve overlap hebben: het zijn zaken die je wilt voorkomen. Koop daarom een glazen schuifwand met verstelbare loopwielen. Het maakt het makkelijker om de panelen waterpas te plaatsen.

Groot voordeel van de verstelbare wielen die VerandaGlaswand.nl levert: ze zijn al voorgemonteerd op de glazen schuifpanelen. Je hoeft de wielen alleen nog maar in hoogte te verstellen, wanneer je de panelen plaatst. Recht stellen van de wielen en de glazen panelen doe je eenvoudig met een inbussleutel.  
 

Tip 5: let op of U-profielen en vaste tochtborstels bij de aankoop van een glazen schuifwand zijn inbegrepen

Bij VerandaGlasawand.nl ontvang je een compleet pakket, wanneer je een glazen schuifwand aankoopt via onze webshop of in onze showroom. Bij aankoop van een glazen schuifwand ontvang je een compleet pakket inclusief de volgende onderdelen:

  • Veiligheidsglas-panelen met een dikte van 10mm, voorzien van vier verstelbare polyamide wielen;
  • Onder-en bovenrail;
  • Laag onderprofiel in zwart of antraciet uitgevoerd met vervangbare- loopsporen;
  • Bovenprofiel met tochtborstels;
  • Zijprofielen (u-profielen).

Nu weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van glazen schuifwanden voor jouw overkapping. Bestel ze eenvoudig bij ons online! Mocht je toch nog vragen hebben? Neem dan contact op of kom dan langs in onze showroom in Barneveld.

Glazen schuifwanden voor Jan & Wilma uit Maurik
Mag dat: vergunningvrij een overkapping plaatsen?
Een houten overkapping voorzien van glazen schuifdeuren